Wat is infraroodstraling?

KORT EN BONDIG!

Infraroodstraling is eigenlijk een kleur die nét buiten het zichtbare spectrum valt. Daarom kunnen we deze niet zien, maar we voelen ze wel aan als warmte. Infraroodstraling warmt voorwerpen rechtstreeks op. Dus zonder dat de lucht tussen de warmtebron en het voorwerp verwarmd wordt.

“Onze lichaamscellen gaan vibreren en zo ons lichaam van binnenuit opwarmen.”

De kracht van infraroodstraling

THERAPEUTISCHE WERKING!

De zon is de grootste aanvoerder van infraroodstraling. Maar verwar deze niet met (schadelijke) uv-straling. Bovendien produceert ons lichaam ook infraroodstralen. Het principe van ‘genezen met handpalmen’ dat 3.000 jaar geleden in China ontstond, is gebaseerd op de helende werking van infraroodstralen.

Maar niet alleen in de alternatieve geneeskunde worden infraroodstralen gebruikt. Sinds de jaren ’60 wordt infraroodstraling gebruikt als ‘therapeutische’ warmte door de medische wetenschap. Bijvoorbeeld om baby’s in de couveuse op temperatuur te houden. Daarnaast wordt het gebruikt door fysiotherapeuten om spierletsels te genezen en door schoonheidsexperts gedurende behandelingen.

Wat doet infraroodstraling met je lichaam?

EEN LESJE IN GOLFLENGTES

Infraroodlicht wordt gegenereerd op een golflengte tussen 780 en 10.000 nanometer. Die golflengte is belangrijk, want die bepaalt of de straling effectief therapeutisch werkt of ‘gewoon deugd doet’. Enkel infraroodgolven tussen 5.600 en 10.000 nanometer hebben een zogenaamde therapeutische werking. Net daar zit het geheim van de infraroodsauna’s van Health Mate: de stralingselementen genereren een bewezen bereik van 6.340 nanometer.

En het ritme van het water van onze lichaamscellen heeft een golflengte tussen 5.600 en 16.000 nanometer. Die twee zijn als het ware perfect op elkaar afgestemd.

0 Nanometer
GOLFLENGTE

Ons lichaam warmt op…

DOOR DE INFRAROODSTRALEN

De infraroodstralen van een Health Mate infraroodsauna dringen door tot in onze lichaamscellen. En daar zetten ze moleculen in beweging. Die beweging binnen in ons lichaam wekt warmte op. Kortom; de infraroodstralen slagen er dus in ons lichaam op te warmen zónder de omgevingslucht te verwarmen, en dat in tegenstelling tot een klassieke sauna.

En wil weer afkoelen

DA’S ZWETEN GEBLAZEN!

Vervolgens gaat je lichaam aan de slag om die warmte af te voeren. Je gaat dus zweten en verliest lichaamsvocht: 80% water en 20% afvalstoffen. Maar dat is niet alles. Heel dat afkoelingsproces vraagt energie. Dat betekent dus ook dat je calorieën verbrandt. Zonder dat het moeite kost, en zonder dat je er moe van wordt.

Je zit lekker relaxed en comfortabel en toch is je hele lichaam hard aan het werk. Je hartslag versnelt en je bloeddoorstroming wordt gestimuleerd, alsof je een half uurtje gelopen hebt. Er zijn dus heel wat gezondheidsvoordelen aan een Health Mate® infraroodsauna, van detox tot cardiovasculaire training.

Ontdek alle voordelen van infraroodverwarming

Lees meer
Ontdek ons aanbod