Wat is Infraroodverwarming?

Infraroodverwarming werkt door het voorzien van een onzichtbare elektromagnetische straling die een golflengte hebben die tussen 780 nm en 1 mm ligt.

Verwarmen via infrarood stralen bestaat al sinds het ontstaan van de aarde. Onze grootste infrarood verwarming is natuurlijk de zon welke zelfs een ijskoude winterdag lekker warm kan doen aanvoelen. Warm of koud hebben hangt niet altijd af van de temperatuur van de lucht in de omgeving. Skiërs en snowboarders hebben niet altijd koud zolang de zon op hen schijnt.

Via ditzelfde principe werkt een infrarood verwarming ook voor uw huis. Onze infrarood panelen zullen dankzij hun straling alle objecten in de ruimte verwarmen op dezelfde wijze als de zon dit zou doen. Als infrarood stralen een oppervlak raken dan staan die een bepaalde warmte af aan dat oppervlak ongeacht de temperatuur van de omgeving. De meeste objecten absorberen immers deze infrarood warmte en geven ze langzaam terug af.

“Infraroodverwarming werkt door het voorzien van een onzichtbare elektromagnetische straling”

Convectie: Een radiator verwarmt lucht. Deze stijgt op. De warmte is ongelijk verdeeld. Aan het plafond is de temperatuur bijv. 24°C, op manshoogte 20°C en op de vloer weer 16°C.

Straling: Een infraroodpaneel straalt mensen en objecten direct aan. De straling wordt omgezet in warmte als het objecten raakt. De warmte is gelijkmatig verdeeld. Aangestraalde objecten geven de warmte geleidelijk af.

Ontdek alle voordelen van infraroodverwarming

Lees meer
Ontdek ons aanbod